Hacsapuri

A hacsapuri Rapsonnén keresztül érkezett meg hozzám, előtte gőzöm nem volt róla, hogy mi ez. Aztán nála beleszaladtam egyszer, és Mse-nél pedig meg is kóstolhattam, és beleszerettem teljesen. Fantasztikusan sokrétűen variálható, minden maradék felhasználható hozzá, a tészta maga egy végtelenül egyszerű kenyértészta, amiben a folyadék fele joghurt. Bármit lehet bele tölteni tényleg: mártásokat, zöldségeket, húsokat, krémeket, a lényeg, hogy egy pici sajt is jusson bele mindig. A tésztát bedagasztom, fél órát kelesztem, aztán tenyérnyi bucikat szaggatok belőle, egész vékonyra kinyújtom olajozott deszkán, közepére mehet a töltelék, majd a széleit körben behajtogatom. Még egy könnyű kis nyújtás, hogy a levegőt kiszorítsam és mehet a forró serpenyőbe, pár perc mindkét oldalnak és kész is. A tésztája közben megnő, levegőssé válik, a sajt megolvad, az ízek összesülnek… Kívül ropog, belül puha és fűszeres… Mmmmm… mennyei!

Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
1 evőkanál só
5 dkg friss élesztő (vagy 2 zacskó instant)
3-4 evőkanál olívaolaj (de napraforgó is jó, persze, csak semmi sznobizmus)
3 dl langyos joghurt
3-4 dl meleg víz
Tölteléknek bármi jó.

UPDATE:
Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszósszal kentük meg. Erre sonkacsíkokat szórtak a húsevők, gombaszeleteket pakoltak a vegák. Megszórtuk sok reszelt sajttal, én erre még friss spenótleveleket is raktam, és így zártam be végül a batyucskákat.

Fotók: Orosz Dávid

img_3572img_3571img_3568img_3576

 

Reklámok

Egy hozzászólás Új írása

Hogy ízlett?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s