Csirke tikka masala fokhagymás naan kenyérrel

Ekkor:

Oké, a naan nincs kész 5 perc alatt, de a csirke tikka masala viszont igen. Szóval ez a csirke egy igazi rapid recept, cserébe viszont egy összetett ízű, mennyei sült csirkéd lesz. Én most csirkemellből sütöttem, mert az volt itthon, de csirkecombfiléből is nagyon jó.
Ha szeretsz kelt tésztával játszadozni, akkor süss hozzá naant, ami egy indiai lepénykenyér, ha meg nem szeretsz, akkor készíts mellé rizst köretnek, vagy egyétek friss, puha kenyérrel, azzal is finom lesz. Tikka masalához, ami egy fűszerkeverék, aránylag sok helyen hozzá lehet jutni: nagyobb fűszerboltok, Ázsia bolt, de még a Tesco is szokott tartani, érdemes beszerezni!

Hozzávalók a csirke tikka masalához
60 dkg csirkemell
2 evőkanál joghurt
2-3 evőkanál tikka masala
1 teáskanál só
a sütéshez egy kevés olaj
A csirkemellet nagyobb falatnyi darabokra vágom. Egy mélyebb tálban összekeverem a joghurtot a tikka masalával és a sóval, majd beleforgatom a csirkemellet is. Pár órára hűtőbe teszem, hogy pácolódjon. Közben elkészítem a naant (lásd lejjebb).
A hűtőből kivéve egy serpenyőben kevés olajat hevítek és beleteszem a csirkedarabokat, majd nagy lángon, pár perc alatt pirosas-barnára sütöm.

Hozzávalók a fokhagymás naanhoz
50 dkg finomliszt (vagy pizzaliszt)
1 teáskanál só
1 dl joghurt
2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 zacskó szárított élesztő)
2,5-3 dl víz
egy kevés olívaolaj (napraforgó is tökéletes egyébként)
4 gerezd fokhagyma
5 dkg puha vaj
A joghurtot elkeverem 2,5 dl vízzel és meglangyosítom (kézmeleg legyen), majd belekeverem az élesztőt. Ha felfutott, akkor a liszthez adom és lágy kelt tésztát dagasztok vele. Meleg helyen kelesztem, majd lisztezett vagy olajozott felületre borítom és 10-12 részre vágom, kis gombócokat gyúrok belőle és hagyom, hogy újra megkeljen kicsit.
Amíg kel a tészta, addig a vajat elkeverem a lereszelt fokhagymával.
A gombócokat egyesével nyújtom (kb fél cm vastagságúra, de elég csak kézzel széthúzkodni, nem kell sodrófával nyújtani), majd forró és száraz serpenyőben sütöm, mindkét oldalán. A megsült naanok tetejét megkenem a fokhagymás vajjal és egymásra pakolom őket, ahogy sülnek, így lassabban hűlnek ki és a fokhagymás vaj mindkét oldalukat éri.
Bármilyen indiai ételhez, sabjikhoz, currykhez is nagyon finom.

Hogy ízlett?